Vierge moderne

Jag är ingen kvinna. Jag är ett neutrum.
Jag är ett barn, en page och ett djärvt beslut,
jag är en skrattande strimma av en scharlakanssol...
Jag är ett nät för alla glupska fiskar,
jag är en skål för alla kvinnors ära,
jag är ett steg mot slumpen och fördärvet,
jag är ett språng i friheten och självet...
Jag är blodets viskning i mannens öra,
jag är en själens frossa, köttets längtan och förvägran,
jag är en ingångsskylt till nya paradis.
Jag är en flamma, sökande och käck,
jag är ett vatten, djupt men dristigt upp till knäna,
jag är eld och vatten i ärligt sammanhang på fria villkor...

Dikt av Edith Södergarn, 1916


Sound of music

"Regnstänk på rosor och morrhår på katter Nyputsad koppar och nedgrävda skatter Mjuka små kramdjur och hårda paket alltsammans hör till det bästa jag vet
Skäckiga ponnies och nybakta strudlar, dadlar och pudlar och schnitzel med nudlar, fåglar som flyger mot fjärran planet det tillhör också det bästa jag vet!  
Flickor i långkjol och blå sidensjalar, snöfall med flingor som singlar och dalar, våren som kommer till vinterns förtret det tillhör också det bästa jag vet!  
När en hund bits, när ett bi sticks, när min glädje flytt då tänker jag blott på det bästa jag vet och då blir jag glad på nytt!  
Fotboll på ängen när pappa är hemma, ny guvernant som är rolig att skrämma, paddor i sängen och sockerkakssmet, alltsammans hör till det bästa jag vet!  
Plumsa i floden och klättra i trä'na, hjärnskakning, armbrott och skrubbsår på knäna, små telegram med en stor hemlighet det tillhör också det bästa jag vet!"

Jag vet inte om jag håller med barnen von Trapp... skrubbsår på knäna är definitivt inte det bästa jag vet.


MIN

Idag inhandlade jag och far min denna skönhet! Jag är lite smått förälskad så så snart snön är borta så blir det åka av! :D

Melodifestival

Kände att jag måste dela med mig av detta en kväll efter melodifestivalen, några minnesvärda bidrag genom tiderna!


  1. 1999 Martin Svensson Yeah Yeah Wow Wow 4:a i finalen
  2. 1999 Drömhus Stjärna på himlen 2:a i finalen
  3. 2000 Hanna Hedlund Anropar Försvunnen 8:a i finalen
  4. 2000 Roger Pontare När vindarna viskar mitt namn 1:a i finalen
  5. 2001 Friends Lyssna till ditt hjärta 1:a i finalen
  6. 2002 Afro-dite Never let it go 1:a i finalen
  7. 2002 Kikki, Bettan & Lotta Vem é dé du vill ha 3:a i finalen
  8. 2002 Brandsta city släckers Kom och ta mig 5:a i finalen
  9. 2003 Sarek Genom eld och vatten 5:a i finalen
  10. 2003 Alcazar Not a sinner, nor a saint 3:a i finalen

Osmakligt

Idag på väg hem såg jag ett väldigt spännande par på tunnelbanan. De var kanske i 60 - 65-års åldern och kvinnan var halvt genomskinliga leopardtights med en matchande halsduk och mannen hade en lila skjorta med en grön/brun/orange slips och till det hade han smyckat sina händer med 4 ringar i olika coola mönster. Mönstret liknade sånt som var på de "coola" låtsastatueringarna när man var liten och en annan (den på tummen) hade ett schysst yin och yang märke på.
Detta par var en fröjd att titta på ska jag säga, hela tunnelbane färden blev mycket mer intressant när jag försökte tänka ut vad de var för några människor. Tummen upp!

Fotografi


Fredag

Gud så skönt med helg! Hela den här veckan har jag varit trött.. det började i tisdags då jag gick upp klockan halv fem för att bege mig till Romme med skolan. Det var underbart att åka skidor men det fifflade lite med min dygnsrytm för resten av veckan. Efter det har jag kämpat med både fotoinlämning och historiainlämning. Men äntligen är det fredag och jag kan andas ut och samla nya krafter inför påfrestningarna som väntar i nästa vecka.
Nu: promenad i underbara solen! <3

Studio

Idag var jag i skolans studio för första gången :D Det var väldigt roligt och efter MYCKET om och men så stod vi till slut i sal 210 med allt vi behövde för att kunna fota ca 26 timmar efter plannerat, men det borde vi ha väntat oss, vet inte varför vi blev förvånade :P
Lite bilder blev det i alla fall och jag hoppas att Hannispannis hittar några bilder hon kan jobba med! Några nyckelord för denna fotografering kan vara yr, sjalar, fastklistrade ögonlock och en och annan reva i fonden.
Bisous (internationellt som bara den!)

Hamburgare


RSS 2.0